Paasviering

De afgelopen weken mocht ik schrijven in opdracht van Creatieve Preventie. Het werd een filmscript waarin van drie personages vertellen over het maken van keuzes, het gebruiken van je invloed en de rol van groepsdruk. Allemaal rondom het verhaal van Pilatus. Maar dan in een hedendaagsere jas.
En wat wel vaker gebeurt als ik mag schrijven, overkwam me nu ook weer. Ik heb me door het verhaal en de personages mee laten slepen. Met het gevoel dat je soms denkt dat je de boel wel onder controle hebt. En hoe de onmacht toeslaat en je alle controle kwijt bent. Een Pilatus van nu, zijn vrouw en een volgende jongere: samen vertellen ze het spiegelverhaal van Pasen.

Paasviering gezocht?
Stiekem ben ik heel enthousiast over wat we mochten maken. Het worden korte spannende filmpjes die door de viering verweven zitten. Ik was bij de opnames, ik mocht zien hoe script spel werd en ik mocht meespelen. Hoe tof is het dat ik na jaren voorstellingen maken voor Kerst en Pasen voor een middelbare school, nu weer aan de slag mocht voor deze doelgroep. Check hieronder de trailer. Want misschien is dit ook wel iets voor jouw school. (Viering is zowel live als digitaal beschikbaar.)
Klik hier voor meer info over Creatieve Preventie.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s