Nieuwe serie!

Een ziek meisje, een bange theoloog, een jongen met een lunchpakket, een corrupte sjoemelaar…
Er zijn er zoveel: mensen die op de een of andere manier Jezus ontmoeten. De ene ontmoeting is bekender dan de andere, maar er staan heel wat oog-in-oog-momenten beschreven in het nieuwe testament. Genoeg mogelijkheden dus voor een nieuwe serie hoorspelen van De Bijbel om je oren.

Want ja, we gaan weer aan de slag! 🎉
Er komt een nieuwe serie: (korte) ontmoetingen met Jezus. Een spannend gegeven, want nog niet eerder schreef ik teksten waarin Jezus direct voorkomt. Ik heb toch behoorlijk eerbied voor Hem dus ik leg Hem niet zomaar woorden in de mond. Daarom heb ik als theatermaker toch een voorkeur voor oud-testamentische verhalen. Maar… ik ga de uitdaging aan want de verhalen over Jezus moeten natuurlijk ook verteld worden.

Qua ontmoetingen met Hem is er genoeg keus. Waar te beginnen?
Daarom deden we een poll onder een aantal trouwe luisteraars. (Voor wie het gemist heeft: de poll zat deze keer in de app van De Bijbel om je oren. onze Huddle app waar je alle afleveringen vindt en waar een online ontmoetingsplek is voor gebruikers.)

En ratatataaah! Met meerderheid van stemmen werd er gekozen voor de jongen met de 5 broden en 2 vissen. Dat wordt dus onze eerste aflevering in deze nieuwe serie.
Ik vind het een prachtkeus.

Er is weinig bekend over deze jongen. We weten niet hoe hij heet, hoe oud hij is, wie zorgde dat hij dat eten mee had, wat hij daar op dat veld bij Jezus eigenlijk kwam doen, of hij van vis hield of niet…
Maar hij was er, met zijn brood en vis., op het juiste moment.

ik ga me verdiepen. En als je mee wilt denken, laat me weten:
– Wat spreekt jou aan in dit verhaal?
En als je kinderen in je omgeving hebt, vraag hen dan hetzelfde.
Ik hoor het graag!
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s