De Bijbel om je oren

Welkom bij De Bijbel om je oren
‘De Bijbel om je oren’ is speciaal voor kinderen. Het is een hoorspel met spannende vertelling, nieuwe liedjes en checkvragen. Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag of samen met je hele klas of club. En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.
In de afgelopen tijd maakte ik samen met Henk Doest meerdere series. En de reacties zijn heel positief! Zowel van kinderen als ouders. Meer weten? De Bibjel om je oren heeft een eigen site met alle info op een rij. Lees daar dus verder.

Reacties van luisteraars:
-“Even heel kort een berichtje om te laten weten dat de kids HEEL erg enthousiast zijn (meisjes van 10 en 6 en jongen van 8). Mijn vrouw en ik schieten regelmatig in de lach, zeker om Nebu’s Cupcake club. Wat een topproduct.” 

“JA, WIJ ZIJN DIKKE FANS en als we als meesters en juffen een cijfer mochten geven voor dit kunstwerk dan was het een 10+. Zoveel verschillende stemmetjes, super heerlijke muziek, zoveel inhoudelijke troost, zoveel afwisseling in alles, het perspectief vanuit de jonge jongens, verrassende bruutheid en een aantrekkelijke heilige God die er steeds bij is.”

Natuurlijk konden ze hier niet wachten… vol spanning hebben ze (wij allemaal) het slot (aflevering 12) afgeluisterd. Een waardig slotakkoord! Mooi werk!
Weet niet of ik het je al eens had gemeld, maar onze jongste (6) zei eens na het luisteren: Wat zou het gaaf zijn als dit echt was gebeurd.” Dus wij legden uit dat bijbelverhalen waargebeurde verhalen zijn. Waarop ze antwoordde: Oh, dan bestaat God echt!”

Waarom maak ik dit?
Ik hou van Bijbelverhalen en vind het belangrijk dat deze verhalen steeds weer verteld worden. Maar soms zoek je als ouder, docent of clubleiding even een andere manier. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een vrolijke en beeldende manier om het verhaal opnieuw tot leven te brengen en iets over God te leren. Met je oren, zodat er ruimte blijft voor je eigen fantasie.
Samen met mijn man Henk, die een studio aan huis heeft, heb ik dit het afgelopen jaar gemaakt. En wij werden, samen met onze kinderen helemaal door Daniëls avonturen meegenomen. Hopelijk jij en jullie ook!