Afstand overbruggen

Voorstellingen spelen. Verhalen vertellen.
Het is afstand overbruggen. Dichtbij komen.
Ach natuurlijk, het is veel meer. Maar dat aspect vind ik het mooist ervan.

In een tijd dat voorstellingen spelen zoveel minder is, geniet ik van de momenten dat het wel kan.
Met Over Schapen Enzo konden we in de afgelopen tijd soms toch de boer op. Binnen en zelfs buiten.
Op afstand met je verhaal toch dichtbij proberen komen. We houden ervan.
Met De Vliegende Speeldoos stond het verhaal lang op pauze. Het moment dat we in augustus weer speelden was bijna terug in de tijd en herontdekken: Ik kan het nog. Samen in een oud verhaal stappen met kinderen van nu, tijd overbruggen, samen in hetzelfde avontuur.
En de Bijbel om je oren. Dat is voor mij spelen voor oren op afstand. Kinderen en gezinnen die ik niet zie. Omdat ze enkel een serie mp3’s hebben. Ik zie ze niet reageren. Ik hoor ze niet schrikken of lachen of antwoorden meeschreeuwen. Gelukkig lees ik wel de reacties via mailtjes:

De kinderen zijn zo enthousiast over deel 1 dat ze deel 2 van hun eigen zakgeld hebben gekocht 🙂.”

“Zooo fijn om eens bijbelverhalen te beleven in een eigentijds format. Kinderen zijn geboeid van begin tot eind. Het geeft mij ook veel stof tot nadenken en nieuwe inzichten.”

We hebben het slaapliedje van Daniël in ons repertoire opgenomen. Zo fijn zorgeloos en compact. En meditatief. Ik wordt zelf ook heel anders wakker door het idee wakker gekust te zijn door de Schepper.

Reacties waardoor ik weet, het werkt. Het komt dichtbij. Het raakt en komt aan. Over alle afstand heen.

Verhalen vertellen, ik hou ervan. Zeker als het een goed verhaal is. Dus … ik blijf dat gewoon doen. Vertellen en dichtbij komen. Want dat is het mooist.

Meer info over De Bijbel om je oren vind je hier.
Meer info over mijn theaterwerk vind je hier.

AF(levering 2)!

Jaah!! Aflevering 2 van Noach is af. De Bijbel om je oren krijgt een nieuwe serie over Noach. Het worden 6 afleveringen in totaal. Met het afronden van aflevering 2 kan ik jullie officieel melden dat de boot af is en de passagiers binnen zijn.
Wil je het meebeleven? Bestellen van de hele serie kan via deze link. Op die manier stap je met ons mee in dit eeuwenoude verhaal boordevol avontuur.
En wat die papegaai er mee te maken heeft? Ontdek het gerust zelf:-)


Gratis aflevering Noach

Bij dezen een hoorproefje van Noach!

Misschien heb je het wel meegekregen: afgelopen jaar begon ik een nieuw project. De Bijbel om je oren. Een hoorspel over een Bijbelverhaal voor kinderen. Naast dat de verhalen zelf al hele avonturen zijn is het maken van een hoorspel dat ook. Schrijven, stemmetjes bedenken voor al die verschillende personages, gekke vragen om het interactief te maken, liedjes maken en de studio in om alles vast te leggen. Samen met Henk een vrolijk avontuur.

Vorig jaar maakten we binnen een jaar 12 afleveringen over Daniel. Nu is Noach aan de beurt.
En het toffe is, al veel kinderen en gezinnen hebben zich op deze manier aan hun oren laten meeslepen. De verbeelding gaat aan, fanatiek en keihard roepen ze de antwoorden op de checkvragen, sommige zinnen of hele liedjes krijgen een plek in het gezin. En het verhaal zelf komt tot leven en dichtbij.

Nu zijn we 6 afleveringen aan het maken over de wereldberoemde botenbouwer Noach en zijn gezin. Ben je nieuwsgierig of zou je de eerste aflevering van de Noach-serie helemaal willen horen?
Dat kan. Deel mijn facebookbericht en zorg dat ik daarvan weet:) En je krijgt aflevering 1 gratis in je inbox.
Mijn doel is om Bijbelverhalen dichterbij kinderen te brengen. Het zou echt fijn zijn als jij me helpt om het bestaan van dit hoorspel bij zoveel mogelijk kinderen en gezinnen bekend te maken. Want ik denk dat De Bijbel om je oren werkt.

Nieuwsgierig?
Check de teaser.
Meer weten? Op www.debijbelomjeoren.nl vind je alle info op een rij. En nog veel meer luistervoorbeelden.
Een serie bestellen voor je gezin of als kadootje? Dat kan in mijn winkel. Op die manier maak jij nieuwe afleveringen mede mogelijk.

Noach – poppetje!

Mag ik je voorstellen…


aan Noah, het nieuwe logopoppetje van De Bijbel om je oren!
Dit poppetje hoort natuurlijk bij de serie over Noach. En het lijkt een beetje op Noach omdat hij op de boot staat met een hamer in zijn hand. Maar tegelijkertijd is ie van nu, met zijn koptelefoon op stapt ie in de avonturen van de Noach van lang geleden.
En wat doet die papegaai daar eigenlijk op die surfplank?
Nieuwsgierig? Bestel de serie en laat je aan je oren meesleuren in de belevenissen van Noach.
Meer informatie vind je hier.
Bestellen kan hier.

Emma de Zwaan, dank voor je teken- en meedenkwerk! Bij de serie over Daniël tekende je het eerste logopoppetje. Ook een universeel figuurtje die past bij toen en nu. Stiekem hopen we nog heel veel poppetjes zo te maken, zodat er een hele verzameling ontstaat van figuurtjes die een hoofdrol spelen in het Bijbelse toen én in het leven van kinderen nu.

Noach

Ja, we vorderen!
Aflevering 1 van de nieuwe serie van De Bijbel om je oren over Noach is af! De andere 5 delen staan op papier in de steigers. Weer een nieuw avontuur van schrijven, proberen en maken.
In het najaar is de hele serie af: 6 nieuwe afleveringen over Noach en zijn gezin. Over de bouw van een kolossale boot. Over de dieren, die af en toe ook iets te melden hebben. Over leven op een boot met regen, storm en heel veel wachten… Over bang zijn en vertrouwen. Over Noach die doet wat God vraagt en over God die zijn woord houdt.
Wat is dit toch weer een bijzonder en bizar verhaal om in te duiken.
Nieuwsgierig? Bestellen van deze serie kan al. Op die manier maak je de hele serie mede mogelijk. Én krijg je de komende tijd elke nieuwe aflevering als primeur je mailbox.
Bestellen kan hier.

Oh ja, binnenkort heeft deze serie ook zijn eigen plaatje! Wordt vervolgd.

Gedachtenspinsels




En zo kan ik nog wel even doorgaan…
Ik dacht dat ik het verhaal over Noach kende, maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer vragen ik krijg en hoe nieuwsgieriger ik word.
Ik ben aan het schrijven voor een nieuwe serie van De Bijbel om je oren…. De zoektocht is begonnen. De lol ook. Wat een bizar en mooi verhaal.
Het worden 6 nieuwe toffe afleveringen met spannende vertelling, checkvragen en liedjes. Het verhaal op je oren, die tot je verbeelding spreekt.
Wordt vervolgd…

Meer info over De Bijbel om je oren vind je hier.
Of op http://www.debijbelomjeoren.nl

Noach!

De kogel is door de kerk, het timmeren is begonnen!
Er komt een nieuwe serie van De Bijbel om je oren. En na veel lezen en een mini-enquete onder luisteraars (die heel veel toffe verhalen opleverde zodat ik nog wel 10 jaar vooruit kan), heb ik de knoop gehakt: Het wordt NOACH!

Noach, de timmerman, de dierenverzorger, de kapitein, de rechtvaardige en nog veel meer. De man die meer dan 100 jaar aan het timmeren was aan een boot. Om vervolgens op zijn 600e met zijn hele gezin en heel veel dieren te water te gaan met dat kolossale schip. Wat een verhaal is me dit toch weer!

Dank aan iedereen die zijn voorkeursverhaal doorgaf! Sommige verhalen waren briljante keuzes (Jona, Esther, Jozef, David & Goliath enz.). Echter omdat ik die verhalen in de afgelopen jaren ook tot musicals bewerkt heb voor De Vliegende Speeldoos, neem ik daar nog even afstand van.
Voor nu wordt het Noach en timmer ik aan het raamwerk van een stuk of 5 afleveringen van een nieuw hoorspel. Spannende vertelling, interactieve vragen, stemmetjes, liedjes. Nog een hele uitdaging qua stemmetjes met 8 gezinsleden die voortdurend bij elkaar op de lip zitten in die boot. En dan heb ik het nog niet over het gekakel van al die beesten…
Goed, daar ga ik nog een oplossing voor bedenken. Voorlopig schrijven en verdiepen in het verhaal.

Wordt vervolgd…
En als je meer wilt weten: check deze link voor meer updates en info.

Onbekende-Bijbelverhalen-Speurtocht

Wat staan er ook onbekende en best wel bizarre verhalen in de Bijbel!
Na een bakkie met een vriendin en een gesprekje vol verbazing hierover, werd dat gegeven ons uitgangspunt voor een speurtocht van onze kerk De Stroom.

Al wandelend kon men speuren naar QR-codes en onbekende Bijbelverhalen. Het was voor iedereen die van een wandelingetje houdt en een dosis nieuwsgierigheid naar de Bijbel heeft.

Mocht je zelf thuis of voor je kerk mee willen speuren, bij dezen deel ik het. Gebruik gerust. Scheelt jou weer voorbereiding want deze speurtocht is al af. Je hoeft hem alleen nog maar uit te zetten (in je wijk, straat of in je huis).

In deze speurtocht staan 5 verhalen centraal die onbekend, vreemd of zelfs bizar te noemen zijn. Goed voor je Bijbelkennis, en gewoon leuk om weer even een nieuw verhaal te horen.

Klik hier om de vragen en bijbehorende filmpjes & verhaaltjes te zien.

Niemand te jong

Ook deze Pasen schreef ik een scriptje.
Niet voor het podium, maar voor thuis.
Niet voor publiek maar alleen voor spelers.
Of eters eigenlijk. Mijn eigen eters en disgenoten aan andere keukentafels in de wijk.
Het was een scriptje voor een sedermaaltijd.
Met vertellende ouder en vragende kinderen.
Met matses, druivensap, bittere kruiden en een zoet appelmengesel.
“Mam, dit wil ik graag in mijn bakje mee naar school.”
Dat appelmengsel dan he? Niet de bittere kruiden.

Thuis vieren.
Iedereen die echt mee kan doen, vragen, proeven.
Niemand te jong.
Het eindigde met danken.

Een liedje van Daniel past daar wel bij. Bij dat danken. Ik leef.
Dus die deel ik graag.
En het scriptje deel ik ook. Doe me een berichtje dan stuur ik het je toe.




Nieuw!

In het kader van ‘een-nieuw-jaar-dus-nieuwe-dingen-durven-doen’ heb ik mezelf gewaagd aan het maken van een website. Nu ben ik niet zo’n durfal op digitaal gebied, dus dit was echt wat je noemt een ‘avontuur’. En eigenlijk dacht ik, dat gaat me niet lukken. Maar ik vermoed nu, tegen al mijn verwachtingen in, dat het gelukt is!

Dus verbaas je met mij. Bij dezen nodig ik je van harte uit om om het hoekje te komen kijken van dit nieuwe digitale informatiehuisje. Zie het als een housewarming en doe je tegoed aan kamertjes met luisterfragmenten of digitale tegeltjeswijsheid (zinnig en onzinnig). En oh ja, als welkom ga ik ook rond met een dienblad met hapjes van liedjes en een hoorspel. Als je een berichtje achterlaat, krijg je die in je inbox mee naar huis.
Welkom dus! En neem gerust je hele familie mee.
Deze oranje letters zijn de ingang.