‘Week van opvoeding’

Het is deze week de ‘week van de Opvoeding’. Ik wist niet dat daar een week voor was. Bij mijn weten is opvoeden iets wat het hele jaar doorgaat en niet in een week plaats vindt. (Ik ga dat trouwens ook niet redden, in een week.) (Al zou het soms best lekker zijn om bepaalde aspecten van opvoeden tot één week per jaar te kunnen beperken.) (Ik kwam er trouwens ook pas gister achter, dus als ik nog wil opvoeden, heb ik nog 2,5 dag.) (Maar dat dus allemaal terzijde.)

Dat privé en real life thuis kinderen opvoeden, dat vind ik vallen en opstaan. (Dat schijnt ook het thema van deze week te zijn, dus dat komt goed uit.) (Of was het thema nou ‘staan en opvallen’?) (Nu stop ik weer met die haakjes.) Echter, qua werk hou ik me de laatste maanden regelmatig bezig met iets dat valt in de categorie ‘geloofsopvoeding’. Want door corona en ‘de-toch-altijd-kriebelende-behoefte’ om verhalen met een boodschap te vertellen, heb ik in de afgelopen tijd een aantal dingen gemaakt die geschikt zijn voor gezinnen. En die door te geven zijn zonder fysiek contact omdat ze digitaal zijn.
En aangezien het dan aanstaande zondag weer ‘de zondag van de geloofsopvoeding’ is, ga ik hier gewoon even wat tips voor mede-ouders op een rijtje zetten. Handig voor als je te laat bent in de race om die eerste 30 stoelen van jouw kerk. Of als je gewoon wilt uitslapen maar toch iets van thuiskerkje wilt doen. Of gewoon voor in de herfstvakantie.
Komen ze:

 1. De Bijbel om je oren
  Je hebt me er misschien al vaker over gehoord, maar ik ben er enthousiast over. Een hoorspel over een bijbelverhaal. Voor kinderen, maar stiekem ook leuk om samen naar te luisteren. De eerste serie gaat over Daniël. Check hier voor meer info en een luistervoorbeeld.
  En natuurlijk zijn er ook leuke opdrachten bij zodat je het de boel al luisterend nog dieper verwerkt.
 2. Fars de grondreizer
  Ook hier een heel pakket. Een mooi verhaal om samen te bekijken en te lezen. En met Over Schapen Enzo maakten we een extra download met liedjes over dit verhaal, doe en praat opdrachten, kleurplaten en meer.
  En er is ook nog een voorstelling bij, maar ik weet niet of die in je huiskamer past;-) (wel leuk voor een school of kerk). (dit was echt het laatste haakje.)
 3. ‘Een digitaal Kerst-pakket’
  Het duurt nog even, en dit ‘pakket’ ben ik samen met mijn medeschaap nog volop aan het maken. Maar hij komt er aan en is nu al te bestellen!
  Het wordt een download met kerstliedjes op zijn ‘overschapenenzo’s’, kleurplaten voor jong en oud, praat en doe-opdrachten en een spliksplinter nieuw en mooi geillustreerd voorlees-kerst-verhaal. Deze is nu al te bestellen en in november krijg je hem in je inbox. Tof als kerstkadootje en activiteit. Voor meer info hierover, stuur even een berichtje.

Zo, dat was m. Deel gerust. En succes met opvoeden. Je hebt nog tot zondag.
: )


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s