Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is begonnen. En ergens gaat er dan bij mij toch een oud kinderlijk gevoel van geluk borrelen. Van een herfstmiddag met een stapel boeken van de bibliobus. Van een zondagmiddag met chocola en een spannend verhaal, waar je niet uit komt, maar wat eigenlijk wel zou moeten omdat de kippen en konijnen ook eten moeten voordat het donker wordt. Van tot ‘s avonds laat lezen in je bed, tot je in slaap valt, maar dat val je niet, want je zit midden in de adrenaline van het avontuur.

Het geluk van lezen en verhalen. Bestaand of zelfbedacht en daarom ook bestaand. De letterwereld die even echt wordt.

Deze maand stapte ik weer even in het verhaal van Fars. Ik groef met hem mee in zijn wereld onder de grond. En genoot volop weer met hem mee, toen hij de mooiste plek om te wonen toch eindelijk vond. Even weer datzelfde gevoel.

En nu is het dus kinderboekenweek. Ik wens jou, of je nu kind bent volgens de definitie van ‘kind’ of toch al wat ouder, dat je dat geluksgevoel van de wereld van fantasie in deze week ergens ervaart. Met een boek, een verhaal, of je eigen avontuur.
Of met mijn boek, want die is gewoon te koop:-)
Check hier voor meer info.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s