Schrijftijd

Het is weer schrijftijd!

Met muziektheater Over Schapen Enzo doen we dit najaar verschillende muziektheatervoorstellingen op maat. Voor jong, tiener en oud. En voor ieder een eigen script. Heerlijk. Vooral de combi van de papieren voorbereiding en het live spelen van de teksten. Fijn om dat je werk te mogen noemen.

En voor De Vliegende Speeldoos is het ook weer schrijftijd. Een van de grotere scripts waar ik om de zoveel jaar bij betrokken ben. Want met dit jeugdtheatergezelschap gaan we een nieuwe voorstelling maken. Over een voor ons nieuw Bijbelboek: Jona.

Wat een bijzonder, leuk, spannend en toch ook een beetje vreemd verhaal is dit.
Jona, mens zoals ik, wordt geroepen om naar een vijandelijke stad te gaan om hen uit naam van God te waarschuwen. Want de maat is vol, ze doen zoveel slechte dingen, daar moet een eind aan komen. Maar Jona, een profeet van God die dit toch echt als werk heeft, weigert en vlucht.
Tja, herkenbaar. Angst of trots of geen zin of niet eerlijk. Wie kent het niet?
Maar na veel gedoe: wegvluchten tot en met een soort van dood; en de ontdekking dat je helemaal niet kunt vluchten voor God,  gaat Jona dan toch. En daarmee gaat dit verhaal eigenlijk vooral over Jona zelf. En hoe hij vooral iets mag, misschien moet, leren. En daarmee ook de kijker. En daarmee ook ik.

Hoe we hier een mooie nieuwe voorstelling van gaan maken met liedjes, verbeelding, voldoende kinderrollen en een mooie boodschap? Ik sta open en ga aan de slag.  Samen met Jan Draaijer (regie) en mijn vaste schrijfmaatje Ilse Bevelander (componist) gaan we op weg met Jona. En met het hele spelerteam.
En niet te vergeten met een heleboel mooie verhaalelementen die tot mijn verbeelding spreken:  Scheepslui, storm op zee, wonderlijke dieren en een koning die zo anders blijkt te zijn dan gevreesd.

Schrijftijd. Laat maar komen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s