Jona

Het schrijven van een complete musical is altijd weer een uitdaging. Een jaar geleden begon die uitdaging. En begin juni was de try out. Jona.

Een bekend bijbelverhaal misschien. Een man die een opdracht krijgt. Van God nota bene. En niet wil. En alles doet om die opdracht niet te hoeven doen. Tevergeefs. Jona kan wegrennen wat ie wil, God gaat gewoon met hem mee. Al is het in de diepte van de dood en de zee. Sterker nog: God redt hem van die dood en stuurt speciaal een vis om Jona weer levend aan wal te zetten, om hem opnieuw naar Nineve te kunnen sturen. En dan gaat Jona toch.

Een verhaal met een uitdaging. Want er is maar 1 hoofdpersoon in dit verhaal. Of misschien 2. Want naast Jona is God er natuurlijk ook. En  er zijn wat kleinere rollen. Om daar een musical van te maken voor 5 spelers die allemaal genoeg te doen moeten hebben, is een puzzel. Om nog maar niet te spreken van de min. 50 kinderen en max. 120 die er ook een rol in gaan spelen!

Toch stond er 9 juni een voorstelling waarbij er door alle spelers hard gewerkt moest worden op de vloer. Want naast Jona werden de andere 4 spelers voortdurend  ingezet om Jona zijn opdracht te laten doen. 4 tegen 1. En dat was nodig ook!
Daarnaast waren er allerlei extra rollen: familie, ruwe zeebonken, hele vissenscholen, krabben, plunderbendes, planters en een walvispraisekoor en natuurlijk de koning van Nineve met zijn volk. En vergeet niet alle decorbouw, verbeelding van locaties op de vloer, beweging en dans en zang.

Ik ben heel blij met het resultaat. Met dank aan mijn collega’s van De Vliegende Speeldoos, Jan Draaijer op regie, Ilse Bevelander en Henk Doest voor de muziek en nog vele andere multitalenten. We did it!

Voor meer info: devliegendespeeldoos.nl

 

One thought on “Jona

 1. Mariet says:

  Ha Anneke,
  Geweldig dat je dit werk mag doen, zeker dat je dromen gaan uitkomen!
  Nu de musical Jona.Ik hoop nog een keer het resultaat te mogen zien.
  Zeker al een aantal keren jouw regie in stukken mogen aanschouwen.Ga zo door,
  topper!!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s