Jezus en… ?

We willen een nieuwe serie maken: Ontmoetingen met Jezus.
Natuurlijk voor De Bijbel om je oren, het hoorspel voor kinderen over Bijbelverhalen, waar ik nogal regelmatig iets over post. Deze keer wordt het niet 1 vervolgverhaal in delen, maar een aantal losse verhalen met 1 kapstok: Ontmoetingen met Jezus.
Nieuwe Testament dus. En man man, wat doe ik mezelf nou weer aan?! Ik moet nog een beetje gaan bedenken hoe ik die stem van Jezus moet laten klinken en wat ik hem wel en niet laat zeggen…

De eerste aflevering zal gaan over de jongen met brood en vis. Je weet wel, dat jochie dat met zijn lunchpakket meewerkte aan een gigantisch-wonder-picknick voor 5000 man en meer.

Wie was die jongen? Hoe heette hij? Waarom gaf hij zijn eten af? Was dat zijn idee of moest het van een volwassene? Hoe smaakte dat brood eigenlijk, voor en na dat wonder? Was hij daar alleen, met zijn ouders, met een vriendje? Had hij hele dag al ‘preken van Jezus’ gehoord of kwam hij zomaar even aanwaaien… Wat zei Jezus precies tegen hem? Wist Jezus wie hij was? Wist hij wie Jezus was? Hoe kwam hij aan dat eten? Was hij echt de enige die eten mee had? Is een lunchpakket dat je de hele dag al meezeult überhaupt nog lekker? Hoe ging dat wonder dan? Hoe kwamen ze aan die 12 manden? Wie nam dat eten van die 12 manden weer mee? Wat is er daarna met die jongen gebeurt?

Zo kan ik nog wel even doorgaan met nadenken. En dat ga ik ook. En daarna ga ik schrijven.
Maar die jongen van dat tasje met eten is dus onderwerp van aflevering 1. Echter, we willen meer verhalen in deze serie stoppen. Dus een vraag aan jou:

Welke ontmoeting met Jezus vind jij mooi? Apart? Triggert jou of is als kind bij je blijven hangen?
En welke ontmoeting met Jezus vinden kinderen van nu mooi?


Wil je met me meedenken? Kom maar door. Gewoon random aan mij mailen en dat kan hier. Of reageren op deze blog. Of via de socials.
Hoop ik daarna een mooie serie te kunnen samenstellen voor de Bijbel om je oren.

Wat de Bijbel om je oren is? Dan verwijs ik je graag naar mijn website: want daar staat alles over dit nieuwste project waar ik de afgelopen 2 jaar samen met Henk mijn ei in kwijt kon.
Meer info: De Bijbel om je oren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s