Eerste serie ‘De Bijbel om je oren’ af

Yes! Het is gelukt. Voor de zomervakantie zijn de eerste 7 afleveringen over Daniël AF!!!

Het was een heel avontuur. Samen met Henk besloot ik in maart om een idee wat al even op de plank lag, te gaan maken. Na 19 jaar huwelijk besloten we het meest intensieve ‘werkproject ooit’ in te stappen. En wat hebben we het in deze gekke ‘thuiscoronatijdzonderoptredens’ daarin goed gehad. Samen stapten we in het verhaal over Daniël. Ik schreef de teksten, maakte aanzetten voor de liedjes en sprak en zong alles in. Henk nam alles op, mixte, masterde. En samen hielden we elkaar scherp. En de kinderen deden ook mee: ze luisterden mee, werden onze check of het te spannend was of niet spannend genoeg. Riepen om het hardst de antwoorden op de checkvragen en bedachten zelfs teksten mee. Tja, het is voor kinderen bedoeld, dus dat was een fijne referentie.

Na 3,5 maand hebben we meer dan een uur aan luisterverhaal gemaakt, verdeeld over 7 afleveringen van ruim 8 min. per stuk, waarin in totaal  21! nieuwe liedjes zitten verwerkt. Wij gaan daar als gezin de komende zomervakantie nog veel plezier aan beleven. Inhoudelijk en ook wat betreft rust op de achterbank als we onderweg zijn;-)

Ik heb me echt laten meenemen in het verhaal van Daniël. Ik stapte het verhaal  luchtig in. Tijdens aflevering 1 kom je er langzaamaan achter dat het om de Bijbelse Daniël gaat. En aflevering 2 en 3 zijn nog aardig rustig als ze zich als gevangenen in Babel druk maken over eten en drinken. Of als ze ongevraagd aan een wedstrijd moeten meedoen. Maar het wordt steeds spannender voor de jongens: hun leven hangt regelmatig aan een zijden draadje. En steeds meer gaan de keuzes die ze moeten maken over leven of dood. En dan is het de vraag, hoe gaan ze daar mee om?
Een leuke vraag die wij als gezin samen konden bespreken naar aanleiding van het hoorspel. En die niet alleen de kinderen helpt om zich in te leven, maar mij ook. Wat een prachtboek is Daniël toch, en wat is God merkbaar.

Benieuwd? Check aflevering 1 via deze link, gratis te beluisteren via youtube.
De hele serie bestellen? Dat kan ook, kijk dan hier!

Een korte break hier en dan hopen we de tweede serie te maken over Daniël. Want het Bijbelverhaal is nog niet op. Hoofdstuk 4 t/m 6 van het bijbelboek biedt nog genoeg stof voor nog 5 of 6 afleveringen. Ik hou je op de hoogte. En bij vragen, laat maar weten via contact.

2 thoughts on “Eerste serie ‘De Bijbel om je oren’ af

  1. Dieneke van Oostrum says:

    Wow, Anneke en Henk! Wat een gaaf project en wat gaaf hoe jullie dat samen als echtpaar en zelfs als gezin hebben gedaan!
    Zegen voor jullie en alle luisteraars, groot en klein!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s