Update De Bijbel om je oren

‘Onze kinderen hebben drie keer geluisterd en drie keer lopen gieren van het lachen. Fan-tas-tisch!
(n.a.v. aflevering 1)

Wat begon met ‘nog een idee op de plank hebben liggen’ en ‘een lege agenda door corona’ heeft nu opeens een naam: De Bijbel om je oren!
De afgelopen weken heb ik samen met mijn man Henk Doest hard gewerkt om een hoorspel 2.0 over het bijbelverhaal van Daniël te maken. Dialogen schrijven, checkvragen bedenken, klooien met muziekloopjes waar Henk dan echte liedjes van maakt en inspreken in zijn studio, Henks die uren aan het mixen en mooi maken is. Een heus online winkeltje op mijn site openen en de eerste bestellingen al mogen versturen. Mede dankzij mijn eigen kerk die het hoorspel nu aan de kinderen kado geeft zodat ook zij een eigen online preekje hebben tijdens de zoomdiensten. Wat ongelofelijk tof!
Met plezier werken Henk en ik samen om de eerste 7 afleveringen van gemiddeld 8 minuten te maken. En we zijn al over de helft. De komende weken werken we hard om ze alle 7 af te hebben. Zodat ze allemaal af zijn voor de zomervakantie. Handig voor als je toch op vakantie gaat als gezin en je het aan kunt zetten in de auto.
Verder ben ik met een aantal partijen in gesprek om het breder aan te bieden. En werk ik opnieuw met Emma de Zwaan (die ook Fars de grondgraver tekende) samen voor een passende illustratie bij dit gehele project.

Wat tof om op deze manier Bijbelverhalen dichterbij kinderen te kunnen brengen. Ik hoop dat het veel kinderen (en stiekem meeluisterende ouders) mag inspireren!

Benieuwd? Kijk hier voor meer informatie: de teaser van aflevering 1 en hoe je heel hoofdstuk 1 of gewoon alle 7 hoofdstukken in handen krijgt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s