Maar hoe was het eigenlijk voor haar?

Het verhaal van haar vader ken je misschien wel. Hij is ook bekend, in zijn woonplaats kent iedereen hem. Dus er zal veel over gepraat zijn. Maar hoe was het eigenlijk voor haar? Want eigenlijk is het haar verhaal. Haar overkwam het. Zij heeft het aan den lijve ondervonden…

Ik ben bezig met het maken van verhalen over ontmoetingen met Jezus voor ons hoorspel: De Bijbel om je oren. Een nieuwe serie waar in elke aflevering een ontmoeting centraal staat. De dochter van Jairus laat zich ook ontmoeten.

Een kind nog. Hoe oud? Stoere meid? Zomaar ineens ziek geworden of kwakkelde ze al langer? En wat heeft ze meegekregen van het hele gebeuren?
Tja, als je halverwege het verhaal sterft mis je natuurlijk wel een deel van je eigen verhaal.

Toch kozen we ervoor om vanuit haar perspectief te vertellen hoe het was. Hoe het geweest heeft kunnen zijn. Een spannend gegeven en een nieuw perspectief. Dit verhaal heeft al iets teders in zichzelf. En dit perspectief maakt het nog wat intiemer.

Benieuwd? Check onze site met alle info over De Bijbel om je oren. Het is voor kinderen gemaakt, maar veel ouders luisteren stiekem met plezier mee:-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s