Noach!

De kogel is door de kerk, het timmeren is begonnen!
Er komt een nieuwe serie van De Bijbel om je oren. En na veel lezen en een mini-enquete onder luisteraars (die heel veel toffe verhalen opleverde zodat ik nog wel 10 jaar vooruit kan), heb ik de knoop gehakt: Het wordt NOACH!

Noach, de timmerman, de dierenverzorger, de kapitein, de rechtvaardige en nog veel meer. De man die meer dan 100 jaar aan het timmeren was aan een boot. Om vervolgens op zijn 600e met zijn hele gezin en heel veel dieren te water te gaan met dat kolossale schip. Wat een verhaal is me dit toch weer!

Dank aan iedereen die zijn voorkeursverhaal doorgaf! Sommige verhalen waren briljante keuzes (Jona, Esther, Jozef, David & Goliath enz.). Echter omdat ik die verhalen in de afgelopen jaren ook tot musicals bewerkt heb voor De Vliegende Speeldoos, neem ik daar nog even afstand van.
Voor nu wordt het Noach en timmer ik aan het raamwerk van een stuk of 5 afleveringen van een nieuw hoorspel. Spannende vertelling, interactieve vragen, stemmetjes, liedjes. Nog een hele uitdaging qua stemmetjes met 8 gezinsleden die voortdurend bij elkaar op de lip zitten in die boot. En dan heb ik het nog niet over het gekakel van al die beesten…
Goed, daar ga ik nog een oplossing voor bedenken. Voorlopig schrijven en verdiepen in het verhaal.

Wordt vervolgd…
En als je meer wilt weten: check deze link voor meer updates en info.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s