Teksten

Als theatermaker heb ik veel teksten geschreven.
Complete musicals voor jong en oud. Gebaseerd op bestaande of gloednieuwe verhalen . Korte dialogen en scènes om te spelen.
En veel liedteksten. Teksten die gezongen werden vanuit bepaalde personages in een voorstelling. Of liedteksten die een bepaald thema anders belichten. Of ‘losse’ liedteksten, die ontstonden in opdracht van een zanger of zangeres.
En dan waren er nog de ver- en hertalingen van liedjes en teksten en scripts van anderen waar ik bij betrokken was als co-schrijver.

Hieronder enkele voorbeelden van mijn geschrijf.
Benieuwd naar meer of vragen? Schrijf me gerust via contact.

Theaterteksten

Een theatertekst neemt je mee in een hele andere wereld. Een wereld vol fantasie, terug in de tijd of juist vooruit in de tijd. Of het sleept je mee in het alledaagse gewone. Een theatertekst leest zo lekker makkelijk weg. Geen omschrijvingen van omgeving of gevoelens. Pure dialoog, gebabbel of gesprekken. Met woorden die daaronder … Continue reading Theaterteksten

Liedteksten

Soms is een lied de mooiste manier om iets te verwoorden. Voor diverse projecten en artiesten schreef ik liedteksten. Vaak in samenwerking met een componist. Liedjes die een belangrijk moment beschrijven. Liedjes die een groots moment van een persoon of personage markeren. Grappige liedjes en liedjes met een traan. Woorden en muziek zijn een gouden … Continue reading Liedteksten

Tekstdokter

Zoek je iemand die je kan helpen met jouw script of verhaal? Loop je vast en heb je iemand nodig die met je meekijkt?Heb je een lievelingslied in een andere taal,  en zoek je een mooie Nederlandse vertaling?Ik kijk graag met je mee als jouw tekstdokter. Voor vragen, schrijf me gerust via Contact.