De Bijbel om je oren

Welkom bij De Bijbel om je oren
‘De Bijbel om je oren’ is speciaal voor kinderen. Een hoorspel 2.0 met spannende vertelling, nieuwe liedjes en checkvragen. Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag nu het ‘naar-de-kerk-gaan’ soms even anders gaat door corona. Of samen met je hele klas of club. En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.
Check ook de website van De Bijbel om je oren. Daar vind je alle informatie overzichtelijk op een rij: info over de series die er nu zijn, luistervoorbeelden, reacties van luisteraars en meer. 

Daniël I – serie 1
De eerste ‘serie gaat over Daniël.
Daniël  is een gewone jongen. Maar op een dag verandert zijn leven compleet. Het leven van hem en zijn drie vrienden wordt totaal op zijn kop gezet. Misschien herken je dat gevoel ook wel in deze tijd…
Deze serie bestaat uit 7 afleveringen van ongeveer 8 minuten per stuk, waarin het Bijbelverhaal van Daniël (gebaseerd op Daniel 1-3) wordt verteld.

Daniël II – serie 2 
Het vervolg op serie 1.
Daniël heeft een hoge baan gekregen aan het hof van Babel. Terwijl de koningen van Babel steeds veranderen, blijft Daniel op zijn plek. En daar gebeuren spannende dingen…
Deze serie bestaat uit 5 afleveringen van ongeveer 9 minuten per stuk, waarin het Bijbelverhaal van Daniël (gebaseerd op Daniel 4-6) wordt verteld.

Noach
Op dit moment zijn we volop bezig met het maken van een nieuwe serie over Noach. Aflevering 1 is al af. De hele serie van 6 afleveringen over Noach en zijn gezin is begin november 2021 af. Bestellen kan nu al, op die manier ondersteun je ons maakwerk en krijg je steeds een nieuwe aflevering als primeur in je inbox.

Reacties van luisteraars:
-“Even heel kort een berichtje om te laten weten dat de kids HEEL erg enthousiast zijn (meisjes van 10 en 6 en jongen van 8). Mijn vrouw en ik schieten regelmatig in de lach, zeker om Nebu’s Cupcake club. Wat een topproduct.” 

“JA, WIJ ZIJN DIKKE FANS en als we als meesters en juffen een cijfer mochten geven voor dit kunstwerk dan was het een 10+. Zoveel verschillende stemmetjes, super heerlijke muziek, zoveel inhoudelijke troost, zoveel afwisseling in alles, het perspectief vanuit de jonge jongens, verrassende bruutheid en een aantrekkelijke heilige God die er steeds bij is.”

Natuurlijk konden ze hier niet wachten… vol spanning hebben ze (wij allemaal) het slot (aflevering 12) afgeluisterd. Een waardig slotakkoord! Mooi werk!
Weet niet of ik het je al eens had gemeld, maar onze jongste (6) zei eens na het luisteren: Wat zou het gaaf zijn als dit echt was gebeurd.” Dus wij legden uit dat bijbelverhalen waargebeurde verhalen zijn. Waarop ze antwoordde: Oh, dan bestaat God echt!”

Waarom maak ik dit?
Ik hou van Bijbelverhalen en vind het belangrijk dat deze verhalen steeds weer verteld worden. Maar soms zoek je als ouder, docent of clubleiding even een andere manier. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een vrolijke en beeldende manier om het verhaal opnieuw tot leven te brengen en iets over God te leren. Met je oren, zodat er ruimte blijft voor je eigen fantasie.
Samen met mijn man Henk, die een studio aan huis heeft, heb ik dit het afgelopen jaar gemaakt. En wij werden, samen met onze kinderen helemaal door Daniëls avonturen meegenomen. Hopelijk jij en jullie ook!

Hele aflevering horen? De eerste aflevering vind je hier gratis op youtube.

Bestel De Bijbel om je oren:
Daniël I- serie 1: € 14,95 (7 afleveringen)
Daniël II – serie 2: € 9,95
(5 afleveringen)
Daniël I + II samen: € 21,95 (12 afleveringen)
De Bijbel om je oren is een download. Deze krijg je na bestelling zsm in je inbox. Met jouw bijdrage maak je gelijk meer hoorspelen over andere Bijbelverhalen mogelijk.

DANIËL I – SERIE 1

DANIËL II – SERIE 2

DANIËL – SERIE 1 EN 2 +

Noach

Woon je niet in Nederland maar wil je wel bestellen? Dat kan. Mail me via contact, dan regelen we het.

Inmiddels krijg ik ook de vraag of een kerk een groter aantal downloads van de Bijbel om je oren kan bestellen. Zodat men het bijvoorbeeld als kerk kado kan doen aan de kinderen en gezinnen. Dat kan! Hiervoor is ook korting mogelijk. Wil jij dat ook? Neem even contact met me op.

Opdrachten

Check hier voor nog een aantal leuke verwerkingsvragen bij Daniël I (serie 1). Vragen & opdrachten zodat je met het verhaal aan de slag kunt. Samen of alleen.
En… ook voor Daniël II (serie 2) zijn nu vragen en opdrachten beschikbaar. Kijk hier.