De Bijbel om je oren

Welkom bij het nieuwste project: De Bijbel om je oren!

De Bijbel om je oren! is speciaal voor kinderen. Een hoorspel 2.0 met spannende vertelling, nieuwe liedjes en checkvragen.  Voor tijdens het spelen, in de auto onderweg, op zondag  nu je even niet naar de kerk kunt of voor het slapen gaan. Of samen met je hele klas of in de kerk, zodra het weer mag:-)  En voor ouders ook stiekem leuk om mee te luisteren.

Waar gaat het verhaal over?
Het eerste ‘verhaal om je oren’ gaat over Daniël. Daniël  is een gewone jongen. Maar op een dag verandert zijn leven compleet. Het leven van hem en zijn drie vrienden wordt totaal op zijn kop gezet. Misschien herken je dat gevoel ook wel in deze tijd…

De eerste serie is af!
Waaruit bestaat deze serie? Het zijn 7 afleveringen van ongeveer 8 minuten per stuk, waarin het Bijbelverhaal van Daniël (gebaseerd op Daniel 1-3) wordt verteld. Steeds met liedjes, checkvragen en vertelling.
Deze serie is nu te bestellen.

Reacties van luisteraars:
-“Even heel kort een berichtje om te laten weten dat de kids HEEL erg enthousiast zijn (meisjes van 10 en 6 en jongen van 8). Mijn vrouw en ik schieten regelmatig in de lach, zeker om Nebu’s Cupcake club. Wat een topproduct.” 

“JA, WIJ ZIJN DIKKE FANS en als we als meesters en juffen een cijfer mochten geven voor dit kunstwerk dan was het een 10+.
Zoveel verschillende stemmetjes, super heerlijke muziek, zoveel inhoudelijke troost, zoveel afwisseling in alles, het perspectief vanuit de jonge jongens, verrassende bruutheid en een aantrekkelijke heilige God die er steeds bij is.”

Nieuwsgierig?
Luister hier voor een eerste indruk. Anderhalve minuut met fragmentjes van het verhaal.


Hele aflevering horen?

Dat kan ook. De eerste aflevering staat gratis op youtube, check hier. 

Waarom maak ik dit?
Ik hou van Bijbelverhalen en vind het belangrijk dat deze verhalen steeds weer verteld worden. Maar soms zoek je even een andere manier. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een vrolijke en beeldende manier om het verhaal opnieuw tot leven te brengen en om  iets over God te leren. Met je oren, zodat er ruimte blijft voor je eigen fantasie.
Mijn man Henk Doest, die een studio aan huis heeft, en ik hebben dit in de afgelopen maanden samen gemaakt. En wij werden, samen met onze kinderen helemaal door dit verhaal meegenomen. Hopelijk jij en jullie ook!

Meer horen?
Dan kun je 2 dingen doen:
1. Deel dit bericht met deze teaser via een van de knoppen hieronder, dan krijg je komende week aflevering 1 + 2 extra losse liedjes gratis toegestuurd.
Laat je het me weten als je het gedeeld hebt? Stuur me een mailtje, pb of een postduif 🙂

2. Of bestel de eerste serie. De eerste serie van 7 afleveringen zijn nu al te bestellen als download voor € 14,95. En die krijg je dan zsm in je mailbox. Met jouw bijdrage maak je gelijk de tweede helft van Daniël en hoorspelen over andere Bijbelverhalen mogelijk.

Woon je niet in Nederland maar wil je wel bestellen? Dat kan. Mail me even via contact, dan regelen we het.

Inmiddels krijg ik ook de vraag of een kerk een groter aantal pakketjes van de eerste 7 afleveringen van Daniël kan bestellen. Zodat men het bijvoorbeeld als kerk kado kan doen aan de kinderen en gezinnen. Dat kan. Hiervoor is ook korting mogelijk. Als je over het bestellen van meerdere hoorspellen tegelijk meer wilt weten of vragen hebt, neem even contact met me op.

Check hier voor nog een aantal leuke verwerkingsvragen bij aflevering 1-7 van Daniël. Vragen & opdrachten zodat je met het verhaal aan de slag kunt. Samen of alleen.

Zodra er meer duidelijk is over onze plannen over de tweedes serie over Daniël (gebaseerd op hst 4-6 van het bijbelboek), laten we het weten.