Vreemde Bijbelverhalen: vraag 5

Welkom bij deze speurtocht.
Je gaat speuren in de Bijbel naar wat onbekendere en soms wat vreemde verhalen…


Vraag 5:

Lees onderstaand verhaaltje:

Op een dag moet een knecht soep maken. Er is erg weinig eten in het land want er is een hongersnood. Hij gaat op zoek naar groente of kruiden en vindt een iets wat op eten lijkt. Hij heeft geen idee wat het is maar maakt er een soep van voor een hele groep hongerige eters.
Hij heeft echt zijn best gedaan, maar zodra de groep aan tafel zit en begint te eten beginnen ze te schreeuwen. “Wat is dit? Dit is giftig! En ontzettend smerig!


Ander eten is er niet en de hongersnood maakt dat iedereen reuze trek heeft. Gelukkig is er iemand die een oplossing heeft. Hij vraagt om meel en strooit dat in de soep. Daarna scheppen ze opnieuw op. En weet je? De soep is opeens niet meer smerig.

Vraag 5:
Staat dit verhaal in de Bijbel? Ja of nee?
En zo ja, waar staat dit?

Schrijf je antwoord op, dit was de laatste vraag.

Afronding & check je antwoorden
Als het goed is heb je alle antwoorden opgeschreven. Je wilt vast weten of je alles goed hebt. Check je antwoorden door ze te appen naar 0623500217 (voor België 0031623500217). Dan krijg je de antwoorden terug.

Zoek je meer leuk materiaal voor je kerk of gezin of groep? Check De Bijbel om je oren. Een hoorspel over een Bijbelverhaal met spannende vertelling, checkvragen en nieuwe liedjes. Een aanrader voor kinderen! En… er zitten ook gratis opdrachten en napraatvragen bij.