Kerkenraadsvergaderingen enzo

In de afgelopen tijd heb ik meewerkt aan de Lazarus tour 7×7. Tijdens deze avonden waren er steeds 7 sprekers die allemaal 7 minuten de tijd hadden om te spreken en te vertellen over een onderwerp.
Tijdens 3 van deze avonden werkte ik mee. Een hele uitdaging. Ik ben geen spreker. Wel een verteller en speler. Dus schreef ik speciaal voor deze avonden 3 monologen. Deze monologen zijn terug te zien. Zie hieronder voor de linkjes.

Schrijvend was het al een uitdaging. Bij elk onderwerp weer op zoek gaan naar wat woorden zijn die mij passen. En te spelen zijn vanuit een personage. En dat steeds weer binnen een week tijd.
En het gaf ook een nieuwe ervaring. Ik speel altijd in gezelschap van anderen. Maar nu ging ik solo op pad. Ik moet zeggen, het is een ervaring die smaakt naar meer.

De 3e bijdrage werd geen monoloog, maar een vergadering van 4 personages. En hier kwamen veel reacties op. Voor mensen die meer van dit soort vergaderingen willen zien, deze vergadering is gebaseerd op een andere vergadering uit de voorstelling Kuddegedrag die we maakten met Over Schapen Enzo. Daar spelen we hem met zijn drieen, en dus met nog meer personages, zijsporen en gedoe:-). Benieuwd naar deze? Laat gerust weten.

Link: Een monoloog over het thema ‘Schepping en evolutie

Link: Een monoloog van Maria, over de kruisiging.

Link: En een kerkenraadsvergadering in mijn eentje. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s